DO-WA BANDLOSSER SPECIFICATIES

De nieuwe lichtgewicht DO-WA bandlosser is een oplegger die wordt gebruikt voor het vervoer van allerlei soorten los materiaal zoals asfalt, graan, aardappelen, gebroken puin, zand en grind. Deze bandlosser is het alternatief voor een kipper of een kiptrailer. De bandlosser heeft een transportband op de bodem van de bak die het materiaal met een gecontroleerd tempo uit de achterkant van de trailer lost. In tegenstelling tot de conventionele kipper hoeft de bak niet omhoog te worden bewogen om de materialen te lossen en is daarom veiliger.

Het chassis

 1. Doordat de bak zelfdragend is bestaat het chassis alleen maar uit de benodigde lengte boven de drie assen. Dit lichtgewicht chassis is flexibel, maar toch stijf genoeg, uit hoogwaardig staal geconstrueerd. 
 2. Er zijn verscheidene, naar klantwens, stootbalk constructies mogelijk.
 3. Er zijn wettelijke kunststof wiel- alsmede aluminium zijdelingse afschermingen aangebracht.
 4. Steunpoten 24T, slinger en twee snelheden, zwart.

Hydrauliek

Er zijn  verschillende hydraulisch bediende functies:

 1. Band (incl. soft start en soft stop)
 2. Achterklep open en sluiten
 3. Achterklep borging open en sluiten
 4. Optie: afdeksysteem etc
 5. Optie: bumper etc 

De hydrauliek wordt door de trekker verzorgd:

Olieopbrengst:   125 L/min 

Werkdruk:          200 bar

De uitrusting

 1. DO-WA Trailers levert de trailers standaard met SAF of BPW assen. Op aanvraag zijn diverse uitvoeringen mogelijk.
 2. Schijf of trommelremmen, automatisch lastafhankelijk 2 leiding luchtdruk mechanisch remsysteem volgens EG voorschriften, parkeerrem door middel van veeremcilinders, ABS 2S/2M, type Wabco EBS E, RSS Roll Stability Support.
 3. Diverse aslift- en naloop opties of gedwongen besturingen.
 4. Stalen of aluminium velgen 11,75 x 22,5 ET 0
 5. 385/65 R22,5 (standaard)
 6. 24 Volt systeem, volgens Europese Voorschriften, 1 x 15 polige en 2 x 7 polige stekkerdozen, oranje LED zijmarkeringslampen. Driekamer achterlichten, beschermd gemonteerd in lichtbakken. Achteruitrijlampen; 2 stuks HELLA Ultra Beam. 2x werklamp LED zij- of achter. Of volgens klantwens.
 7. 2 grote RVS gereedschapskisten, 1 voor hydrauliek en 1 voor gereedschappen.

Bediening

Teleradio draadloze besturing. Compacte zender met veiligheid voorop. Zowel de stopfunctie als de twee relais in de ontvangers zijn goedgekeurd volgens de SIL3 IEC 61508 standaard en PLe.

De losinstallatie

 1. De bak is in verschillende afmetingen en volumes leverbaar en vervaardigd uit hoogwaardig staal versterkt door diverse constructieve verstevigingen zodat we hierdoor de sterkste bak in de markt hebben.
 2. De bak is optioneel voorzien van Rockwool isolatie rondom en zelfs onder de band. De panelen worden door een dunne RVS beplating afgewerkt.
 3. De band wordt hydraulisch door twee sterke motoren aangedreven waardoor er geen torsie in de aandrijfas ontstaat.
 4. Ook de achterklep en de borging daarvan worden door hydrauliek bekrachtigd.
 5. Standaard wordt de band hydraulisch door een automatische spaninrichting op de juiste spanning gehouden.
 6. Er zijn diverse afdeksystemen leverbaar.
 7. De band is 1.000mm breed en wordt door 2 zeer sterke kettingen aangedreven. De band kan tot 200 graden Celsius en heeft uitstekende hitte- en anti aankleef eigenschappen. 

Afdeksystemen

Met meerdere producten in de sectoren landbouw, bouw, afval en rail heeft DO-WA de afdek-oplossing die bij u past. Als onze huidige afdeksystemen niet aan uw exacte specificaties voldoen, staan onze engineers klaar om de ideale oplossing voor u te ontwikkelen.

Artikel 5.18.6 lid 2 van het voertuig reglement geeft aan dat losse lading of delen daarvan, waarbij het gevaar bestaat dat deze tijdens het rijden van het voertuig kunnen vallen, voldoende moeten zijn afgedekt. Met andere woorden, losse lading moet worden afgedekt. DO-WA heeft hier een aantal speciale afdeksystemen voor, zodat uw lading altijd veilig, snel, droog en betrouwbaar afgedekt is. Een product uitgevoerd met de nieuwste technologische ontwikkelingen, maar nog belangrijker, waarde toekennen aan het product, dat is waar DO-WA om bekend staat. 

DO-WA Bandlosser data